Polgárok Háza

A 2. Honvéd Zászlóalj is meghívást kapott a Polgárok Házában 2016. február 19-én megrendezett eseményre.

 

A Polgárok Háza Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozata a 2016. tavaszi évadában az 1849. évi dicsőséges tavaszi hadjárat eseményeit idézi fel hagyományőrzők bemutatójával, zenével, tánccal.

 

Ez alkalommal a tápióbicskei csatának állítottunk emléket Babucs Zoltán hadtörténész segítségével. A tavaszi emlékhadjáratot Fülöp Tibor Zoltán főszervező mutatta be.

 

Honvédeink a a tápióbicskei Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat és a nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat társaságában mutatták be a szabadságharc honvéd és tüzér egyenruháit.

 

János Attila honvéd táncművészünk toborzótáncot mutatott be, melynek hatalmas sikere volt. Szabó Péter honvédünk teljes menetfelszerelését Babucs Zoltán hadtörténész mutatta be a nézőknek.

 

Az Örökös Kiváló Együttes címmel kitüntetett nagykátai Tápiómente Táncegyüttes műsorával a szabadságharc korát idézte fel, Terék József zenepedagógus és zenekara kísérte őket. A műsorban közreműködött Bertha Theodora előadóművész is.

 

KÉPTÁR (Fotók: Fördős Gábor, Polgárok Háza)

 

videó: Polgárok Háza

1848/49 Szabadságharc Budai 2. Honvédzászlóalj - Budakeszi Katonai Hagyományőrző Egyesület © 2014. Minden jog fenntartva.